Коли потяг у даль загуркоче…

Я витяг старий код Віртустану за 2012-й рік. Хороший був рік, ще не було війни. Зібрав новітнім (поточним) компілятором, прийшлось внести пару правок. Але муд запускається і падає з помилкою переповнення буфера. А це був тожі робочий код. Але компілятор був тоді старий (довоєнний), і бібліотеки і версія операційної системи. Буду копирсатися.

А навіщо я його дістав? Бо там був поїзд на небеса. Реалізовано було у коді, бо я люблю програмувати. Реалізація дуже проста, я побачив щось таке у онлайновій іграшці Ragnarok Online, в яку дуже давно багато грав. Поїзд це три сполучені кімнати. Інколи на станції Земля створюється прохід у першу кімнату поїзда, це якбудто поїд прибув і відкрив двері. Потім прохід закривається. Поїзд їде. Потім вікривається прохід вже на Небесах. Гравці постійно отримують інформаційні сповіщення, поїзд прибуде через 2 хвилини, через хвилину, поїзд прибув, поїзд відправляється через 3 хвилини і так далі. До речі, аналогічно у Билінах зроблено Летючий корабель.

Потім при черговому обновлєнію і сліянію кода я цей кусок кода загубив. А ще потім колега Даріан напрограмував теж саме, але не на C, а за допомогою скриптів на мові DGScripts.

UPDATE: 31-Jan-2024. Причесаний код виложено на gitlab, до речі, переповнення буфера я знайшов і ісправив

https://gitlab.com/mud-museum/vmud-2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *